2310 966100

Οι Real time δυνατότητες του MAKO στην εκτέλεση ιδιαίτερης δυσκολίας αρθροπλαστική ισχίου

Το σύστημα ΜΑΚΟ SmartRobotics της Stryker έχει ήδη συζητηθεί και καταξιωθεί ως το πιο δοκιμασμένο, σύγχρονο και εξελιγμένο σύστημα παγκοσμίως, με εκπληκτικές δυνατότητες ακρίβειας στον σχεδιασμό και εκτέλεση ολικής αρθροπλαστικής γόνατος και ισχίου.

Στην Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός στην Θεσσαλονίκη διαθέτουμε το συγκεκριμένο σύστημα κατ’αποκλειστικότητα στην Β. Ελλάδα, με πάρα πολλές ήδη επιτυχείς επεμβάσεις αρθροπλαστικής με ρομποτική υποβοήθηση MAKO.

Καταθέτουμε όμως την πρόσθετη εμπειρία μας και για τις εκπληκτικές ικανότητες του συστήματος να προσαρμόζεται και να διορθώνει σε πραγματικό χειρουργικό χρόνο, οποιαδήποτε δι-εγχειρητικη τροποποίηση του αρχικού σχεδιασμού.

Συγκεκριμένα σε περιστατικό ολικής αρθροπλαστικής ισχίου, χρειάσθηκε να τροποποιήσουμε δραστικά τον προσανατολισμό του εμφυτεύματος της κοτύλης. Ο λόγος ήταν το πολύ πτωχό οστικό υπόστρωμα της περιοχής μετά και τον καθαρισμό των ιδιαίτερα μεγάλων περιμετρικών οστεοφύτων. Το σύστημα MAKO προσαρμόστηκε με εκπληκτικό και άμεσο τρόπο, στις τροποποιήσεις που προτείναμε, προσφέροντας ισχυρή σταθεροποίηση – άριστο νέο προσανατολισμό της κοτύλης, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι συνέχισε να συνυπολογίζει το τελικό μήκος και την στροφή του σκέλους, παρά τα νέα δεδομένα. Με οποιαδήποτε άλλη επιλογή συμβατικής ή υποβοηθούμενης τεχνικής, σε ένα τέτοιο δύσκολο και ιδιαίτερο περιστατικό, για να πετύχουμε μια σταθερή αρθροπλαστική, το πιθανότερο ήταν ότι θα θυσιάζαμε μήκος, ιδανική στροφή και τάση των γλουτιαίων μυών. Κάτι τέτοιο θα ήταν εις βάρος του τελικού επιθυμητού αποτελέσματος.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό, θα λέγαμε ότι η επιλογή της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου με Ρομποτική Υποβοήθηση ΜΑΚΟ ήταν σωτήρια αλλά και μια εκπληκτική εμπειρία για το πόσο άμεσα το σύστημα ανταποκρίθηκε σε πραγματικό χρόνο στις απαιτήσεις της επέμβασης.

Παρατίθενται αντιπροσωπευτικές εικόνες από την διαδικασία προσαρμογής του ΜΑΚΟ στην συγκεκριμένη αρθροπλαστική και το απεικονιζόμενο τελικό αποτέλεσμα.

Οι Real time δυνατότητες του MAKO στην εκτέλεση ιδιαίτερης δυσκολίας αρθροπλαστική ισχίου

*Δημοσθένης Αλασεϊρλής, Ορθοπαιδικός  Χειρουργός – Συνεργάτης της Κλινικής Euromedica Κυανούς Σταυρός, Πιστοποιημένος του Mako SmartRobotics.

arrow-icon

Ενδαγγειακή αποκατάσταση εκτεταμένης απόφραξης αρτηριών με συνδυασμό stent και μπαλονιού

Η εφαρμογή της σύγχρονης Ογκολογίας στην υπηρεσία των ασθενών μας

arrow-icon