Λαπαροσκοπική Χειρουργική Νοσογόνου Παχυσαρκίας
2310 966100
Παχυσαρκία και άσκηση
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΝΟΣΟΓΟΝΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

Λαπαροσκοπική Χειρουργική Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών

Bαριατρική χειρουργική

Επιστημονική εξειδίκευση διαθέτει η Euromedica Κυανούς Σταυρός στον τομέα της βαριατρικής χειρουργικής πουπεριλαμβάνει ευρεία γκάμα βαριατρικών επεμβάσεων, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΝΟΣΟΓΟΝΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΝΟΣΟΓΟΝΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

Στο Τμήμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών της Κλινικής μας μια έμπειρη ομάδα με επικεφαλής τον εξειδικευμένο χειρουργό, Παναγιώτη Δεληβοριά, διενεργεί  όλες τις σύγχρονες επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της νόσου με ασφάλεια και υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΝΟΣΟΓΟΝΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ

Οι επεμβάσεις βαριατρικής χειρουργικής

Η επιμήκης γαστρεκτομή, η γαστρική πτύχωση, η γαστρική παράκαμψη, η μίνι γαστρική παράκαμψη και ο γαστρικός ασκόςβρίσκουν εφαρμογές, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τη σοβαρότητα των συνοδών νοσημάτων, τη βαρύτητα της παχυσαρκίας και το είδος της:

  • Η Επιμήκης Γαστρεκτομή είναι η  πιο συχνή βαριατρική επέμβαση. Είναι γνωστή και ως «γαστρικό μανίκι» και περιλαμβάνει την επιμήκη εκτομή του 85% περίπου του στομάχου με σωληνοποίηση του εναπομείναντος τμήματος. Οδηγεί σε απώλεια του 60-70% του πλεονάζοντος σωματικού βάρους.
  • Η Γαστρική Πτύχωση είναι μια σχετικά νέα μέθοδος μείωσης της γαστρικής χωρητικότητας χωρίς γαστρεκτομή, με πτύχωση του στομάχου.
  • Η Γαστρική Παράκαμψη, μια δημοφιλής βαριατρική επέμβαση, έχει ως αποστολή τον περιορισμό της γαστρικής χωρητικότητας και τη δυσαπορρόφηση λόγω της παράκαμψης του μεγαλύτερου μέρους του στομάχου, του 12δακτύλου και ενίοτε άλλου τμήματος του λεπτού εντέρου. Οδηγεί σε απώλεια του 70% του πλεονάζοντος σωματικού βάρους και σε καλά μακροχρόνια αποτελέσματα.
  • Η Μίνι Γαστρική Παράκαμψη είναι μια απλούστερη παραλλαγή της γαστρικής παράκαμψης.
  • Ο Γαστρικός Ασκός τοποθετείται γαστροσκοπικά και προσφέρει μικρή απώλεια βάρους. Συνήθως διενεργείται με σκοπό το παχύσαρκο άτομο να χάσει προεγχειρητικά βάρος, για να εγχειριστεί με ασφάλεια.

Εξειδίκευση και εμπειρία

Η εξειδίκευση και η πολύχρονη εμπειρία του χειρουργού Παναγιώτη Δεληβοριά στη βαριατρική χειρουργική αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας των επεμβάσεων τόσο σε επίπεδο αποτελεσματικότητας όσο και σε επίπεδο ταχείας ανάρρωσης.