2310 966100
βαριατρική
ΤΜΗΜΑ ΒΑΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Γνωρίστε το Τμήμα Βαριατρικής Χειρουργικής και αντιμετώπισης υπερβάλλοντος βάρους της Κλινικής Euromedica Κυανούς Σταυρός !

Η παχυσαρκία αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες για πολλές ασθένειες, και έχει λάβει μορφή πανδημίας στο δυτικό κυρίως κόσμο. Ο καθιστικός τρόπος ζωής, το κάπνισμα, το στρες, η πολύωρη εργασία μπροστά σε οθόνη, η κακή διατροφή, είναι βασικές αιτίες που εντείνουν το πρόβλημα και συμβάλλουν στην απόκτηση υπερβάλλοντος βάρους. Οι συμβουλές για την πρόληψη του προβλήματος είναι ευρέως γνωστές:  τακτική άθληση, υγιεινή διατροφή, διακοπή καπνίσματος, ενασχόληση με αγχολυτικές δραστηριότητες.  Υπάρχουν όμως καταστάσεις όπου δεν μπορεί να ελεγχθεί το βάρος, και πρέπει να ακολουθηθούν πιο επεμβατικές λύσεις.  Έχουν εξελιχθεί πλέον χειρουργικές τεχνικές, που βασικό στόχο έχουν τη μείωση του όγκου του στομάχου, ώστε να επέρχεται κορεσμός και αίσθημα χορτασμού, με πολύ λιγότερη τροφή, με αποτέλεσμα την μόνιμη απώλεια βάρους. Οι τεχνικές αυτές είναι οι εξής:  

  1. Επιμήκης Γαστρεκτομή
  2. Γαστρική Παράκαμψη , μία με δυο αποστομώσεων
  3. Χολοπαγκρεατική Εκτροπή  
βαριατρική
ΤΜΗΜΑ ΒΑΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Για την επιτυχή έκβαση των χειρουργικών αυτών τεχνικών, απαιτείται κατ’ αρχάς μία έμπειρη ομάδα χειρουργών, αναισθησιολόγων και νοσηλευτικού προσωπικού. Η Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός, διαθέτει τέτοια ομάδα. Με επικεφαλής τον εξειδικευμένο χειρουργό Παναγιώτη Δεληβοριά, η ομάδα έχει διενεργήσει πάνω από 1000 περιστατικά, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η επιτυχία όμως του ελέγχου του βάρους, προϋποθέτει μια ολιστική προσέγγιση και συγκεκριμένη προετοιμασία, που απαιτεί ομάδα από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, που ασχολούνται με την παχυσαρκία. Τόσο ο προεγχειρητικός έλεγχος και προετοιμασία όσο και η μετεγχειρητική παρακολούθηση, γίνονται με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που διασφαλίζουν την υγεία του ασθενή και την καλύτερη δυνατή πορεία προς την απώλεια του βάρους.

  • Ενδοκρινολόγος Ρίτα Μπεραρντέλλι: θα εξετάσει τον ασθενή και διενεργώντας κατάλληλες αιματολογικές εξετάσεις θα διερευνήσει την πιθανότητα μεταβολικών νοσημάτων.
  • Διαιτολόγος Τάσος Βαμβάκης: θα προετοιμάσει τον ασθενή με ειδική δίαιτα 2-3 εβδομάδες πριν από την επέμβαση, με στόχο τη μείωση κυρίως του ηπατικού λίπους. Μετά την επέμβαση θα καθοδηγήσει τον ασθενή στην κατάλληλη δίαιτα, ώστε παρόλο τον μειωμένο όγκο στου στομάχους, να μην λείψουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά
  • Ψυχολόγος Αθηνά Κατσαρή: θα λάβει ιστορικό πριν την επέμβαση και μετεγχειρητικά θα υποστηρίξει ψυχολογικά τον ασθενή στη μεταβολή της κατάστασής του.

  Την διοικητική υποστήριξη του τμήματος έχει η Έλενα Βασιλείου, με την οποία μπορείτε να επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310966555

Να σημειωθεί ότι μέρος του κόστους της επέμβασης μπορεί να αναλάβει ο ασφαλιστικός οργανισμός ΕΟΠΥΥ, κατόπιν αποδείξεως της νοσογόνου παχυσαρκίας μέσω εξειδικευμένων ιατρών της ομάδας.