2310 966100
Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Κυανούς Σταυρός
ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Υπερσύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) διαθέτει η Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός στη Θεσσαλονίκη, συνολικής δυναμικότητας 30 κλινών. Η ΜΤΝ προσφέρει θεραπείες αιμοδιαδιήθησης και αιμοδιάλυσης τελευταίας τεχνολογίας, ενώ τα μηχανήματα και τα φίλτρα αιμοκάθαρσης που χρησιμοποιεί είναι της εταιρίας GAMBRO.

Απευθύνεται τόσο σε τακτικούς ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια όσο και σε έκτακτους ή φιλοξενούμενους, παρέχοντας σε όλους φροντίδα και νοσηλεία υψηλών προδιαγραφών, την οποία εγγυάται το εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας.

Σημειώνεται ότι η Μονάδα Αιμοκάθαρσης  η οποία λειτουργεί σε 3 βάρδιες, 6 ημέρες την εβδομάδα  παρέχει υπηρεσίες και σε ασθενείς πάσχοντες από Ηπατίτιδα Β και C στις ειδικές κλίνες που διαθέτει.

Ασφάλεια στην αιμοκάθαρση

Την απόλυτη ασφάλεια των ασθενών εγγυάται η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη Θεσσαλονίκη, εντός της Κλινικής Κυανούς Σταυρός, η οποία είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015 και πλαισιωμένη από πλειάδα ιατρικών ειδικοτήτων για την πλήρη στήριξη των ασθενών.

Ειδικότερα, η ΜΤΝ υποστηρίζεται σε καθημερινή βάση από Καρδιολόγους, Χειρουργούς, Παθολόγους, Αγγειοχειρουργούς, ΩΡΛ, Πνευμονολόγους και Ρευματολόγους. Μάλιστα, όλες οι εργαστηριακές και κλινικές εξετάσεις των αιμοκαθαιρόμενων διενεργούνται εντός των εργαστηρίων της Κλινικής, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των ασθενών.

Για την περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού που διανύουμε, διενεργούνται rapidtests σε όλους τους ασθενείς της ΜΤΝ, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτοκόλλα της Κλινικής.

Κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης των ασθενών στη Μονάδα, παρευρίσκονται οι εξειδικευμένοι νεφρολόγοι μας, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής διαδικασία για κάθε ασθενή.

Τα 50 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση της Κλινικής εγγυώνται ότι ο κάθε αιμοκαθαιρόμενος ασθενής θα λάβει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Καθημερινά προσφέρεται στους αιμοκαθαιρόμενους ελαφρύ γεύμα, αλλά και διάφορα ροφήματα. Επίσης, η μονάδα διαθέτει τηλεοράσεις, free wi-fi και χώρο αναμονής για τους ασθενείς και τους συνοδούς (την περίοδο της πανδημίας δεν επιτρέπεται η παραμονή των συνοδών στον χώρο αναμονής).

Αιμοκάθαρση: Νέας γενιάς εξοπλισμός

Ο σύγχρονος εξοπλισμός της ΜΤΝ μέσω ειδικά σχεδιασμένων λειτουργιών μπορεί να παρέχει προσαρμοσμένες, κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες αιμοκάθαρσης (HD, on-line HDF), ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί βασικές παραμέτρους του ασθενούς (π.χ. ποσότητα αίματος, αρτηριακή / νεφρική πίεση, καρδιακοί παλμοί) και αποθηκεύει δεδομένα θεραπείας στην ατομική κάρτα θεραπείας του.

Η διαδικασία της αιμοκάθαρσης συμπληρώνεται από αναλώσιμα κορυφαίας ποιότητας για βέλτιστη ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της θεραπείας, που κατασκευάζονται από υλικά φιλικά τόσο για τον ασθενή όσο και για το περιβάλλον. Προσφέρουμε μια σειρά από υπερσύγχρονα φίλτρα αιμοκάθαρσης που κατασκευάζονται από την Baxter (Gambro), τα οποία πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις για διάφορους τύπους θεραπειών και  εξατομικευμένες ανάγκες των ασθενών.

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερη έμφαση προσδίδουμε στην ποιότητα του νερού της μονάδας μας, που προστατεύεται μέσω ενός σύγχρονου δικτύου αντίστροφης όσμωσης, σε συνδυασμό με τα ειδικά φίλτρα για τον καθαρισμό των συσκευών. Παράλληλα, πραγματοποιούνται συνεχείς και ενδελεχείς έλεγχοι του νερού και παρακολούθηση του

συστήματος. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι το νερό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή διαλύματος είναι υπερ -καθαρό.

Συνεργασία με ΕΟΠΥΥ

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού συνεργάζεται με τον ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία για τις θεραπείες αιμοδιαδιήθησης και αιμοδιάλυσης.

Επικοινωνία με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Οι ασθενείς πριν την ένταξή τους στη ΜΤΝ του Κυανού Σταυρού μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τη γραμματεία της Μονάδας, η οποία λειτουργεί Δευτέρα- Τετάρτη Παρασκευή 8:30-16:30 και Τρίτη-Πέμπτη 7:00-15:00, προκειμένου να επισκεφθούν τη μονάδα, να γνωρίσουν τον χώρο, αλλά και να έρθουν σε επικοινωνία με τους ιατρούς της μονάδας, ώστε να επιλεγεί η ορθότερη εξατομικευμένη συνταγή αιμοκάθαρσης, σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό τους.

Τηλ: 2310 966206

Email: grammateiamtn.kyanous@euromedica.gr

ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ

50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ