2310 966100
Αυξητική Στήθους, ενθέματα σιλικόνης

Αυξητική Στήθους: Φυσικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα από την πρώτη μέρα

Η αυξητική στήθους αποτελεί μία από τις συχνότερες αισθητικές επεμβάσεις. Ο Δρ Αχιλλέας Χαντές  πλαστικός χειρουργός και συνεργάτης ιατρός στο τμήμα πλαστικής χειρουργικής της κλινικής Εuromedica Κυανούς Σταυρός, αναλύει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Ενδείξεις

  1. Μικρό μέγεθος μαστών και διακοπή της ανάπτυξης του μαζικού αδένα κατά τη διάρκεια της εφηβείας.
  2. Η επιθυμία για αύξηση του μεγέθους των μαστών.
  3. «Άδειασμα» του άνω πόλου των μαστών μετά από τον τοκετό ή το θηλασμό.

Ενθέματα σιλικόνης

Τα τελευταία χρόνια στην αυξητική στήθους χρησιμοποιούνται ενθέματα υψηλής ποιότητας που είναι 100 % ασφαλή. Τα πιο πρόσφατα και υψηλής ποιότητας ενθέματα αποτελούνται από συνεκτική γέλη σιλικόνης (τα ενθέματα φυσιολογικού ορού δεν χρησιμοποιούνται πλέον λόγω του κινδύνου ρήξης τους). Τα ενθέματα συνεκτικής γέλης σιλικόνης (cohesive gel implants) και κυρίως τα ανατομικά ενθέματα σχεδιάζονται για να δώσουν τη φυσικότερη μορφή και σχήμα στους μαστούς, διατηρώντας τη φυσιολογική μεταξύ τους αύλακα και μία φυσιολογική καμπύλη προς τα κάτω. Τα ενθέματα σιλικόνης είναι μαλακά, δε «σπάνε» ποτέ και προσαρμόζονται τέλεια στο σώμα. Επίσης δίνουν αναμφισβήτητα τα πιο φυσικά αποτελέσματα, επειδή είναι εύπλαστα, μαλακά και ελαστικά σχεδόν όπως οι φυσιολογικοί μαστοί. Επομένως είναι αυτήν την περίοδο ο δημοφιλέστερος τύπος ενθεμάτων για την αυξητική στήθους.

Χειρουργική τεχνική

Μέσω μιας τομής 3-4 cm στην υπομάστια πτυχή ή γύρω από τη θηλή, ο πλαστικός χειρουργός παρεμβάλλει το ένθεμα είτε κάτω από το μυ του μείζονος θωρακικού, είτε άμεσα κάτω από τον αδένα. Τον τελευταίο καιρό είναι πολύ δημοφιλής η τεχνική δύο πλάνων (Dual Plane Technique by Tebbets), στην οποία το άνω τμήμα του ενθέματος είναι κάτω από τον μυ και το κάτω τμήμα κάτω από τον αδένα.

Είδος αναισθησίας

Η αυξητική στήθους γίνεται με γενική αναισθησία. Μετά από συζήτηση με τον αναισθησιολόγο υπάρχει και η δυνατότητα υπνοχάλασης (μέθη) σε συνδυασμό με τοπική αναισθησία.

Χρονική διάρκεια επέμβασης

Η αυξητική στήθους διαρκεί περίπου 1 ώρα.

Παραμονή στην κλινική

Συνήθως χρειάζεται παραμονή 1 ημέρας στην κλινική, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις η ασθενής, μετά από συνεννόηση με τον γιατρό της, μπορεί να αποχωρήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Μετά την επέμβαση οι μαστοί σας μπορεί να είναι λίγο πρησμένοι και υπο τάση (το δέρμα σας πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο μέγεθος και στη νέα μορφή ). Τα συμπτώματα αυτά, όπως και η ενόχληση που νιώθετε σύντομα υποχωρούν. Τα ράμματα που χρησιμοποιούμε είναι απορροφήσιμα, οπότε διαλύονται σε 3-4 εβδομάδες μετά το χειρουργείο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Συστήνουμε στους ασθενείς μας να περιμένουν 1 εβδομάδα πριν επανέλθουν τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών μετά την αυξητική στήθους οι ασθενείς πρέπει να ξεκουραστούν. Μην διστάσετε να δεχτείτε βοήθεια για τις οικιακές μικροδουλειές (ακόμη και η χρήση ηλεκτρικής σκούπας πρέπει να αποφευχθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας).

Συμβουλεύουμε τους ασθενείς μας να σηκώνουν μόνο ελαφριά αντικείμενα και να αποφεύγουν την άρση βαρέων αντικείμενων και να περιορίζονται μόνο σε ελαφρά άσκηση κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα. Μετά από μία αυξητική στήθους είναι πιο άνετα να κοιμάστε σε ύπτια θέση.

Αν σας αρέσει η ηλιοθεραπεία και μάλιστα τόπλες θα πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50, γιατί η ποιότητα των ουλών επηρεάζεται αρνητικά από την έκθεση στον ήλιο. Για να δώσουμε στους νέους μαστούς στήριξη και για να περιορίσουμε το οίδημα στο ελάχιστο είναι χρήσιμο να φοράτε κατά τους πρώτους 3 μήνες αθλητικό στηθόδεσμο (χωρίς μπανέλα). Μπορείτε να ξεκινήσετε το μπάνιο κανονικά μετά από 1 εβδομάδα, αλλά θα πρέπει να αποφεύγετε τη διαβροχή («μούλιασμα») μέχρι να εξαφανιστούν οι εσχάρες («κρούστες») από τις τομές σας. Τέλος μπορείτε να ξεκινήσετε τη γυμναστική σε 1-2 μήνες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα της αυξητικής στήθους είναι άμεσα ορατά και εντυπωσιακά. Στις μέρες μας οι γυναίκες που το επιθυμούν μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος των μαστών τους 1 με 2 νούμερα (cup size), επιτυγχάνοντας να έχουν πιο «γεμάτα» και στητά στήθη με απόλυτα φυσιολογική εμφάνιση. Η αυξητική στήθους είναι μια ασφαλής και αξιόπιστη χειρουργική επέμβαση και γνωρίζει τεράστια απήχηση παγκοσμίως. Βελτιώνει την αυτοπεποίθηση των γυναικών, τονώνει την αυτοεκτίμησή τους και τις κάνει να αισθάνονται πιο ελκυστικές. Είναι πάρα πολύ χαρούμενες με το αποτέλεσμα και μπορούν να χαρούν το νέο μέγεθος των μαστών τους από την πρώτη μέρα!

arrow-icon

Αισθητικές επεμβάσεις και καλοκαίρι: ένα δώρο στον εαυτό μας, πριν τις διακοπές!

Αχαλασία οισοφάγου: όλη η αλήθεια για τη σύγχρονη θεραπεία της νόσου

arrow-icon