2310 966100
Ο σύγχρονοs ρόλοs τηs παθολογίαs

Ο σύγχρονοs ρόλοs τηs παθολογίαs

Ο Ειδικός Παθολόγος ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ εξηγεί την καθοριστική σημασία της παθολογίας στη διάγνωση των προβλημάτων υγείας.


Η ειδικότητα τηs παθολογία παραμένει καίρια και ουσιώδης στη σύγχρονη εποχή της υπερειδίκευσης. Ο ιατρός παθολόγος καλείται να δει τον ασθενή ολιστικά. Να καθορίσει ένα δρόμο διαγνωστικής προσέγγισης βασιζόμενο στο ιστορικό του ασθενούς, την κλινική εξέταση και τον εργαστηριακό έλεγχο. Καταλήγοντας με σύνεση -κι έχοντας υπόψη τον παράγοντα οικονομία- στις κατάλληλες παρακλινικές εξετάσεις και αποκλείοντας βήμα προς βήμα πιθανές αιτίες θα φτάσει στη διάγνωση και στη θεραπεία.

Στη διαγνωστική αυτή προσπάθεια ίσως χρειαστεί πολλές φορές η συμβολή ενός ιατρού υποειδικότητας (ενδοσκόπηση από γαστρεντερολόγο, μυελόγραμμα από αιματολόγο, βιοψία νεφρού από νεφρολόγο, ΩΡΛ έλεγχο). Παρόλ’ αυτά, έχει τον κεντρικό ρόλο στην διαγνωστική προσέγγιση και τη βασική ευθύνη απέναντι στον ασθενή.

Όλα αυτά καθιστούν την παθολογία ακόμη και σήμερα τον κορμό της διαγνωστικής σκέψης, πάντα σε συνεργασία με τις άλλες ειδικότητες, που διατηρούν τον ουσιώδη ρόλο τους. Τα παραπάνω αποτελούν τη βασική αρχή στον τρόπο που ασκούμε το έργο μας στο παθολογικού τμήμα του Κυανού Σταυρού Euromedica. Ανθρωποκεντρική προσέγγιση του κλινικού προβλήματος ,υψηλό επιστημονικό επίπεδο από το ιατρικό προσωπικό, υψηλή ποιότητα νοσηλευτικής φροντίδας, αποφυγή περιττών εξετάσεων και διαγνωστικών ενεργειών, που ταλαιπωρούν τον ασθενή.


Στόχος μας είναι η γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του, επιλέγοντας με προσοχή διαγνωστικές ενέργειες και θεραπευτικές πράξεις, που δε θέτουν τον ασθενή σε κινδύνους κι επιπλοκές. Πάντα με σεβασμό προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.


INFO

Ο Ευστράτιος Καρανικόλας φοίτησε στην ιατρική σχολή του Α.Π.Θ. και θήτευσε ως αγροτικός ιατρός στην Αρναία Χαλκιδικής (1997-1999). Υπηρέτησε ως ειδικευόμενος στα νοσοκομεία Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης και Γεννηματάς κι απέκτησε τον τίτλο του ειδικού παθολόγου το 2006.

arrow-icon

Οσφυαλγία Αίτια και Λύσεις

Αλλεργίες: όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αντιμετώπισή τους.

arrow-icon