2310 966100

Σεμινάριο για την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

Ο όμιλος Euromedica, υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (10 Σεπτεμβρίου) 

H Κλινική Κυανούς Σταυρός του Ομίλου Euromedica, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών (10/9), διοργανώνει την προσεχή Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών (10.00 – 12.00π.μ.) για τους υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Το Σεμινάριο, που τελεί υπό την αιγίδα και τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί από καταξιωμένους και εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής Κυανούς Σταυρός. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών, θα δοθούν οδηγίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών και θα γίνει παρουσίαση της σωστής και ασφαλούς χρήσης του απινιδωτή. Το Σεμινάριο αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος Βασική Υποστήριξη Ζωής (B.L.S) Basic Life Support.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας και της αναγκαιότητας της γνώσης Πρώτων Βοηθειών, καθώς η ορθή χρήση τους μπορεί να σώσει ανά πάσα στιγμή μια ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο. Η σημασία της γνώσης των πρώτων βοηθειών είναι προφανής, εάν αναλογιστούμε ότι στην Ευρώπη συμβαίνουν σε ετήσια βάση 100 εκατομμύρια περίπου έκτακτα περιστατικά, όπως εργατικά ατυχήματα, τροχαία κτλ.

Σημειώνεται ότι ως Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (World First Aid Day) καθιερώθηκε το 2000, έχει οριστεί το δεύτερο Σάββατο κάθε Σεπτεμβρίου. Στόχος είναι να τονισθεί η σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να σώσει μια ζωή ή να αποτρέψει μια αναπηρία.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Euromedica, η Κλινική Κυανούς Σταυρός, που έχει συμπληρώσει ήδη 50 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην πόλη μας, προγραμματίζει άμεσα και σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, άλλες ενημερωτικές δράσεις προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας σε θέματα προσφοράς και αλληλεγγύης σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια πρώτης ανάγκης. Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί σχετική δράση στην Πλατεία Αριστοτέλους τις προσεχείς ημέρες.

Ο Όμιλος Euromedica, βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή για την στήριξη και την ενημέρωση όλων των πολιτών.    

arrow-icon

Ο Δρ Δημοσθένης Αλασεϊρλής στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου

Μaster Class με θέμα τον Αυτοφθορισμό των Παραθυρεοειδών Αδένων

arrow-icon