2310 966100

Πρότυπο Ηπατολογικό Κέντρο στον Κυανό Σταυρό

Ο Όμιλος EUROMEDICA στα πλαίσια της προσφοράς εξειδικευμένων υπηρεσιών που καλύπτουν μεγάλες ανάγκες χρονίων ασθενών, λειτουργεί ειδικό Κέντρο Παθήσεων Ήπατος, για την αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων Ηπατολογικών προβλημάτων.  

Οι ασθενείς με χρόνια Ηπατολογικά προβλήματα όπως είναι η κίρρωση, η ηπατική ανεπάρκεια, ο καρκίνος του ήπατος δεν μπορεί να περιμένουν. Χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση και φροντίδα, νοσηλεία και ρύθμιση της θεραπείας.  

Η χρόνια Ηπατίτιδα Β, η χρόνια Ηπατίτιδα C,  οι Αυτοάνοσες ηπατοπάθειες  χρειάζονται περιοδικό εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο και παρακολούθηση της θεραπείας.  

Η χρόνια Ηπατίτιδα Β αν διαγνωστεί έγκαιρα, με την κατάλληλη θεραπεία  δεν εξελίσσεται σε κίρρωση ήπατος.  

Η χρόνια Ηπατίτιδα C θεραπεύεται οριστικά  με ένα χάπι ημερησίως για τρείς μήνες. 

Η Αλκοολική ηπατοπάθεια, από κατάχρηση αλκοόλ, χρειάζεται συνδυασμένη αντιμετώπιση ηπατολογική και ψυχιατρική για την έγκαιρη διακοπή του αλκοόλ. Δυστυχώς τα ποσοστά της αλκοολικής ηπατοπάθειας στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. 

Μια νέα συχνή αιτία χρόνιας ηπατοπάθειας είναι η παχυσαρκία, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι ασθενείς αυτοί έχουν αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα ,επειδή συνήθως παρουσιάζουν και καρδιαγγειακά προβλήματα. Η παχυσαρκία οδηγεί σε κίρρωση ήπατος στην ηλικία των 55-65 χρόνων και πρώιμο ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα.  

Η επεμβατική ακτινολογία μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο του ήπατος, όταν η  διάγνωση γίνεται πρώιμα. Αυτό προϋποθέτει τακτικό περιοδικό έλεγχο του κιρρωτικού ασθενή. 

Ο στόχος του Ηπατολογικού Κέντρου του Κυανού Σταυρού είναι να μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς πλήρη εργαστηριακή και κλινική διάγνωση του προβλήματός τους και την επιλογή της καταλληλότερης θεραπείας (φαρμακευτική, ενδοσκοπική, χειρουργική, επεμβατικής ακτινολογίας κλπ). Όλα αυτά στον ίδιο χώρο, χωρίς ταλαιπωρία μετακινήσεων και γραφειοκρατίας. Διατηρώντας το ιστορικό του ασθενούς, διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή και συνεχής πληροφόρηση για την κατάστασή του.  

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Ηπατολογικού αυτού Κέντρου είναι οι κορυφαίοι στον τομέα τους ιατροί που το πλαισιώνουν. Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ηπατολογικού Κέντρου είναι ο Καθηγητής Παθολογίας-Ηπατολογίας κος Θεμιστοκλής Βασιλειάδης και πλαισιώνεται από διακεκριμένους ιατρούς, τον καθηγητή Χειρουργικής Γιώργο Τσουλφά, τον καθηγητή Γαστρεντερολογίας Νίκο Ευγενίδη, τον Καθηγητή Ακτινολογίας Αδάμ Χατζηδάκη και την επεμβατική ακτινολόγο του Κυανού Σταυρού Τατιάνα Χριστοφορίδου. Η ομάδα αυτή εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διάγνωση και θεραπεία των προβλημάτων του ήπατος, μέσω της άμεσης συνολικής αντιμετώπισής τους από τις σχετικές ειδικότητες. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού στην γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων της Κλινικής: 2310 966 300.

arrow-icon

Γνωρίστε το νέο Κυανού Σταυρό!

Γνωρίστε τον νέο Κυανού Σταυρό!

arrow-icon