Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
2310 966100
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Εξετάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, στις 25/10, η Euromedica Κυανούς Σταυρός προσφέρει εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για όλες τις γυναίκες, σε προνομιακές τιμές.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να πραγματοποιήσουν Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα Μαστών στην ειδική προνομιακή τιμή των 40€.

Η ενέργεια ισχύει για όσες γυναίκες καλέσουν και προγραμματίσουν το ραντεβού τους από 1 Οκτωβρίου έως και τις 15 Νοεμβρίου 2021, στην κλινική.

Οι προσφορές εξετάσεων προληπτικού ελέγχου εντάσσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης τoυ ομίλου Euromedica.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες και στην Euromedica πιστεύουμε στην αντιμετώπισή του με τα κατάλληλα μέσα και κυρίως με τη σωστή ενημέρωση των γυναικών. Η έγκαιρη και ολοκληρωμένη διάγνωση, η πιο ουσιαστική προστασία, αποτελεί υποχρέωση κάθε σύγχρονης γυναίκας. Ο προληπτικός έλεγχος του μαστού συστήνεται σε κάθε γυναίκα και πρέπει να αρχίζει στην ηλικία των 40 ετών ή και νωρίτερα αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού ή υφίστανται άλλοι παράγοντες κινδύνου. Το χρυσό τρίπτυχο είναι μαστογραφία, υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση.

Σε όλες τις κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα του ομίλου Euromedica, έχουν εγκατασταθεί ψηφιακοί μαστογράφοι τελευταίας γενιάς, που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εικόνα με την ελάχιστη δόση ακτινοβολίας.

Εξετάσεις Προληπτικού Ελέγχου

O προληπτικός απεικονιστικός έλεγχος μαστού αναφέρεται στη διενέργεια εξετάσεων πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον καρκίνου του μαστού. Οι όγκοι που ανιχνεύονται μέσω του προληπτικού ελέγχου είναι πολύ μικρού μεγέθους, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις πιθανότητες επιτυχούς αντιμετώπισης της νόσου.

Για τον προληπτικό έλεγχο στις ηλικίες 20 έως 30 ετών συστήνεται κλινική εξέταση (ψηλάφηση) ανά τριετία, στις ηλικίες 30 έως 40 κλινική εξέταση κάθε χρόνο και από τα 40 και μετά ετήσια μαστογραφία και κλινικός έλεγχος. Σε όλα τα παραπάνω και αναλόγως των ευρημάτων, μπορούν να προστεθούν το υπερηχογράφημα μαστών και η μαγνητική μαστογραφία. Στις γυναίκες με «αυξημένο» κίνδυνο νόσησης, ο προληπτικός έλεγχος αρχίζει νωρίτερα και σχεδιάζεται πάντοτε σε συνεννόηση με τον ιατρό.

Ο προληπτικός έλεγχος είναι ανώδυνος και παρέχει έγκαιρη διάγνωση, η οποία σε συνδυασμό με τη σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση κυριολεκτικά σώζει ζωές!

arrow-icon

Χορτοφαγία

Ευρωπαϊκή Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμόσχευσης

arrow-icon