2310 966100

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

H Κλινική Κυανούς Σταυρός του Ομίλου Euromedica, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών (World First Aid Day), διοργάνωσε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τους υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Στο Σεμινάριο, που τελούσε υπό την αιγίδα και τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, καταξιωμένοι και εξειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτές της Κλινικής Κυανούς Σταυρός πραγματοποίησαν επιδείξεις Πρώτων Βοηθειών, έδωσαν οδηγίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών και εκπαίδευσαν όσους συμμετείχαν στο σεμινάριο στη  σωστή και ασφαλή χρήση του απινιδωτή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Νικόλαος Λιακόπουλος, ενώ παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Νικόλαος Ζεϊμπέκης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Κλινικής Euromedica Κυανούς Σταυρός κ. Αθανάσιος Κόιος.

Στη σημασία της εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι  ο εξοπλισμός και η κατάλληλη εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια είναι μια γέφυρα ζωής. Ειδικότερα, ευχαρίστησε την Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της να εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους του Δήμου σε θέματα που είναι τόσο πολύτιμα για την υγεία και τη ζωή. Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ν. Λιακόπουλος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης των δημοτικών υπαλλήλων και στην παροχή πρώτων βοηθειών.

«Η εκπαίδευση στη χρήση του απινιδωτή είναι εξίσου σημαντική με την ύπαρξη του μηχανήματος», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Euromedica Αθανάσιος Κόιος, σημειώνοντας ότι η αρχή αυτών των σεμιναρίων γίνεται από τους δημοτικούς υπαλλήλους, επειδή ακριβώς έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτών. Επιπρόσθετα, δεσμεύτηκε ότι η Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός θα συνεχίσει, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη διενέργεια παρόμοιων επιμορφωτικών δράσεων στοχεύοντας στην ανάδειξη της σπουδαιότητας και της αναγκαιότητας της εκμάθησης και παροχής πρώτων βοηθειών.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Euromedica, η Κλινική Κυανούς Σταυρός, που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην πόλη μας, βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή για την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικής περίθαλψης των συμπολιτών μας.

arrow-icon

Μaster Class με θέμα τον Αυτοφθορισμό των Παραθυρεοειδών Αδένων

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

arrow-icon