2310 966100
Κορωνοϊός

Κορωνοϊός

Αγαπητοί Συνεργάτες Ιατροί

Όλοι μας αυτή τη χρονική στιγμή, βρισκόμαστε σε εγρήγορση αλλά και νηφαλιότητα για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας που προκάλεσε ο SARS-CoV-2.

Τα κρούσματα όπως προβλέπεται, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα αυξηθούν , τόσο Παγκόσμια όσο και στην Ελλάδα, χωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς πότε θα ξεκινήσει η πτωτική τους τάση.

Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για το σύνολο των μέτρων που έχει λάβει η EUROMEDICA Κυανούς Σταυρός, για την διασφάλιση της υγείας όχι μόνο των ασθενών και του προσωπικού της κλινικής, αλλά και των συνανθρώπων μας γενικότερα.

Έτσι εφαρμόζονται τα ακόλουθα:

1. Έκλεισαν όλες οι είσοδοι της κλινικής εκτός αυτή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, και γίνεται σε όλους θερμομέτρηση, αντισηψία χεριών και λήψη σύντομου ιστορικού.

2. Θα τοποθετηθεί άμεσα οικίσκος, στον προαύλιο χώρο, με κλιματισμό και αρνητική πίεση για την εξέταση και φιλοξενία ατόμων υπόπτων για λοίμωξη από SARS-CoV-2, μέχρι τη λήψη οδηγιών για τη διαχείριση τους από τον ΕΟΔΥ.

3. Επείγοντα περιστατικά με στοιχεία λοίμωξης του αναπνευστικού ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Δ.Υ. ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ») ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ/-ΟΥΣΑ ΙΑΤΡΟ.

4. Ανεστάλησαν οι επισκέψεις και ραντεβού στα γραφεία των ιατρών – συνεργατών, εξωτερικών ασθενών. Επιτρέπονται επισκέψεις μόνο επειγόντων περιστατικών μετά από τηλεφωνική επικοινωνία (ιατρού-ασθενούς) και διαπίστωση ότι δεν ανήκουν στον ορισμό του κρούσματος.

5. Διαγνωστικές απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις εξυπηρετούνται μόνο μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ. Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στις οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τον Π.Ι.Σ και τη σχετική ανακοίνωση του ΙΣΘ.

6. Απαγορεύτηκε πλήρως το επισκεπτήριο στην Κλινική. Στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητος συνοδός, εκδίδεται κάρτα συνοδού με ειδική άδεια από την διεύθυνση και η είσοδος στην Κλινική γίνεται αποκλειστικά με επίδειξη αυτής. Παρακαλούμε πληροφορείστε τους ασθενείς σας και τους οικείους του

7. Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο των ασθενών εντατικών μονάδων

8. Για αποφυγή συνωστισμού στους χώρους αναμονής στα γκισέ εισαγωγών και εξωτερικών ιατρείων, οι ασθενείς θα εισέρχονται ανά τέσσερις και με απόσταση ασφαλείας ο ένας από τον άλλον (δύο μέτρα).

9. Προτείνουμε με βάσει τα υποδεικνυόμενα από τους Ελληνικούς ιατρικούς φορείς προγραμματισμένα χειρουργεία να εκτελούνται αξιολογώντας τον αντίκτυπο που θα έχει η αναβολή τους στην υγεία των ασθενών.

10. Τα επείγοντα χειρουργεία θα εκτελούνται κατά προτεραιότητα όλων. Τα μέτρα για τα χειρουργεία θεσπίζονται για την αποφυγή συνωστισμού και συνάθροισης πολλών ατόμων στο χώρο του χειρουργείου. Προσοχή οι ασθενείς όλων των χειρουργείων θα πρέπει να μην εμπίπτουν στον ορισμό του υπόπτου, πιθανού ή επιβεβαιωμένου κρούσματος.

11. Λόγω της παρατηρούμενης έλλειψης αίματος και παραγώγων, για κάθε χειρουργείο θα πρέπει να υπάρχει κατάθεση δύο φιαλών αίματος.

Τα ως άνω μέτρα είναι εναρμονισμένα με τις οδηγίες του ΠΙΣ, του ΙΣΘ, του ΕΟΔΥ και του ECDC , βασιζόμενοι στο υψηλό αίσθημα ευθύνης που χαρακτηρίζει όλους σας, παρακαλούμε για την απόλυτη τήρηση τους, η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για την στήριξη του δύσκολου έργου που καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε.

Αθανάσιος Κόϊος

Γενικός Διευθυντής

Γενικές πληροφορίες και οδηγίες προφύλαξης για το Covid-19

arrow-icon