2310 966100
Αισθητικές επεμβάσεις και καλοκαίρι

Αισθητικές επεμβάσεις και καλοκαίρι: ένα δώρο στον εαυτό μας, πριν τις διακοπές!

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, μαθαίνουμε για τις αισθητικές επεμβάσεις που θα μας δώσουν την αυτοπεποίθηση για να απολαύσουμε το καλοκαίρι στο έπακρο, χωρίς να μας στερήσουν ημέρες από την καλοκαιρινή άδεια.
Ο Δρ Ανδρέας Μουτσούδης, συνεργάτης ιατρός του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής της Kλινικής Euromedica Κυανούς Σταυρός, παρουσιάζει τρεις επεμβάσεις με μικρό χρόνο αποθεραπείας που μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

1. Αυξητική Στήθους.
Μία γυναίκα μπορεί σε οποιαδήποτε ηλικία μετά τα 18 να υποβληθεί σε αυξητική στήθους. Τα ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούνται είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει κίνδυνος απόρριψης από τον οργανισμό. Για την αυξητική μαστών χρησιμοποιούνται ενθέματα τα οποία διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, αυτά που περιέχουν σιλικόνη και αυτά που περιέχουν φυσιολογικό ορό, με τις δύο επιλογές να είναι εξίσου ασφαλείς.

Για πιο φυσικό αποτέλεσμα τόσο οπτικά όσο και στην αφή, η σιλικόνη τοποθετείται είτε μερικώς κάτω από τον μυ του θωρακικού τοιχώματος (dual plane) είτε κάτω από την περιτονία του μυός (sub fascial). Η επέμβαση έχει διάρκεια 1,5-2 ώρες υπό γενική αναισθησία, ενώ η ασθενής χρειάζεται να παραμείνει προληπτικά για ένα βράδυ στην κλινική για ιατρική παρακολούθηση και αφαίρεση των παροχετεύσεων την επόμενη ημέρα.

2. Λιποαναρρόφηση.
Η ωραία εμφάνιση μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και μας ανανεώνει ψυχικά και πνευματικά. Το παραπάνω λίπος στην κοιλιά ή οι ευτραφείς γοφοί μπορεί να δηλώνουν ευμάρεια και «καλή ζωή», συχνά όμως μας γεμίζουν άγχος και αρνήσεις. Το τοπικό πάχος είναι ένα πρόβλημα που η αποτελεσματική αντιμετώπισή του θέλει δυναμική παρέμβαση. Στους μηρούς, τους γοφούς, την κοιλιά, το στομάχι, τα γόνατα ή σε όποιο άλλο σημείο υπάρχει συγκέντρωση τοπικού πάχους, το λίπος είναι ανθεκτικό κι ανεπτυγμένο έτσι που δεν μπορεί να φύγει με δίαιτα, μαλάξεις ή άλλες μη επεμβατικές μεθόδους (υπέρηχοι, φωτοθεραπεία, κ.α.).

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί κανείς από αυτό είναι η αφαίρεση του επιπλέον λίπους που προκαλεί δυσμορφία στο περίγραμμα του σώματος.
Παρόλο που θα περίμενε κανείς το δέρμα να χαλαρώσει και να κρεμάσει αφαιρώντας αυτή τη μάζα λίπους, με την εφαρμογή μίας ειδικής τεχνικής το δέρμα αφενός γίνεται πιο σφριγηλό και σφιχτό κι αφετέρου απαλλάσσεται από την κυτταρίτιδα που συνήθως υπάρχει.


Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου, καθώς και της τοπικής αναισθησίας που χρησιμοποιείται, είναι το ότι ο ασθενής μπορεί να κινείται κανονικά και την επόμενη μέρα να επιστρέψει κανονικά στην καθημερινή του δραστηριότητα. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια κιόλας ημέρα. Το αποτέλεσμα είναι σταθερό και μόνιμο, γιατί αφαιρείται ο λιπώδης ιστός και τα λιποκύτταρα δεν δημιουργούνται ξανά.

3. Brazilian Butt Lift – Lifting Γλουτών.
Οι γλουτοί βρίσκονται στο κέντρο της οπίσθιας επιφάνειας του σώματος και παίζουν σημαντικό ρόλο στο περίγραμμά του. Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για την αξιολόγηση της ομορφιάς των γλουτών είναι η προβολή τους, η φυσιολογική θέση της γλουτιαίος πτυχής και η σφριγηλότητα του δέρματος. Συνεπώς, οι στόχοι που επιθυμούμε να εκπληρώσουμε με το Brazilian lifting είναι η αύξηση του όγκου των γλουτών, η ανόρθωσή τους και η βελτίωση του σχήματος τους.


Οι πιο δημοφιλείς τεχνικές που αποκαθιστούν την ομοιομορφία στην περιοχή των γλουτών είναι η λιποπρόσθεση, η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης και τέλος ο συνδυασμός χρήσης ενέσιμων υλικών και νημάτων, που αποτελεί τη λιγότερο επεμβατική τεχνική.

Λιποπρόσθεση
Ξεκινώντας με την μέθοδο της λιποπρόσθεσης, η οποία είναι και η πιο δημοφιλής, θα πρέπει να τονιστεί ότι η διαδικασία γίνεται με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης. Στην αρχή γίνεται λιποαναρρόφηση από τις περιοχές που έχουμε σχεδιάσει και, αφού επεξεργαστούμε τα λιποκύτταρα και τα ενδυναμώσουμε με PRP (αυτόλογα βλαστοκύτταρα), τοποθετούμε με ειδικές κάνουλες το λίπος σε πολλαπλά επίπεδα (υποδόρια, υποπεριτονιακά, ενδομυϊκά). Η λήψη καθώς και η μεταφορά του λίπους γίνεται με πολύ μικρές τομές που δεν ξεπερνούν τα 3-4 χιλιοστά.


Μετά την επέμβαση τοποθετείται ειδικός ελαστικός επίδεσμος (κορσές) ο οποίος χρειάζεται να παραμείνει για 3-4 βδομάδες. Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται σε 7 ημέρες και η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητες της μετά από 2 βδομάδες.
Το αποτέλεσμα είναι εντελώς φυσικό, με τις καμπύλες του σώματος να φαίνονται απόλυτα αρμονικές.

Ενθέματα σιλικόνης
Η δεύτερη πιο δημοφιλής μέθοδος είναι η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης στην περιοχή των γλουτών. Η χειρουργική αυτή μέθοδος γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία και η ενδιαφερόμενη παραμένει 24 ώρες στην κλινική. Η τοποθέτηση των ενθεμάτων γίνεται με μια μικρή σχετικά τομή στην γλουτιαία σχισμή και το επίπεδο τοποθέτησης γίνεται είτε υποπεριτονιακά, είτε κάτω από τον μείζων γλουτιαίο μυ. Η ασθενής χρησιμοποιεί έναν ελαστικό κορσέ για 4 βδομάδες και αποφεύγει να κάθεται και να ξαπλώνει ανάσκελα για 10 ημέρες μετά το χειρουργείο.

Συνδυασμός χρήσης ενέσιμων υλικών και νημάτων
Τέλος, η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που σκοπό έχει να δώσει όγκο στους γλουτούς και να αναδιαμορφώσει την περιοχή είναι ένας συνδυασμός έγχυσης υαλουρονικού ή πολυγαλακτικού οξέος τοπικά καθώς και χρήση νημάτων PDO/PLLA. Η εφαρμογή γίνεται με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας και η ενδιαφερόμενη επιστρέφει στις δραστηριότητες της άμεσα.
Τα αποτελέσματα εμφανίζονται προοδευτικά μέσα στις επόμενες 2 βδομάδες και η διάρκεια του αποτελέσματος είναι περίπου για ένα με ενάμιση χρόνο.

Για να επιλεχθεί η κατάλληλη ανά περίπτωση μέθοδος, ο ιατρός εκτιμά τις συνολικές ανάγκες και, ανάλογα με το τι χρειάζεται κάθε σώμα, προτείνεται η κατάλληλη διαδικασία. Η Θεραπεία Brazilian Butt Lift είναι μία απόλυτα ασφαλής θεραπεία, αρκεί να εφαρμόζεται από πιστοποιημένο και έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό.

Γράφει: Δρ Μουτσούδης Ανδρέας
Ιατρός-Πλαστικός Χειρουργός
Επανορθωτική χειρουργική (Ογκολογία Δέρματος – Μαστού, Αποκατάσταση Μαστού, και Χειρουργική Άκρας Χείρας), Αισθητική Χειρουργική Προσώπου & Σώματος
Συνεργάτης Ιατρός στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής στην κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός

arrow-icon

9ο Συνέδριο επεμβατικής καρδιολογίας & ηλεκτροφυσιολογίας

Αυξητική Στήθους: Φυσικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα από την πρώτη μέρα

arrow-icon