Ήλιος και Μαστός: Αγκάλιασε τον ήλιο, ξέχνα τον καρκίνο.
2310 966100
Ήλιος και Μαστός, γυναίκα σε χωράφι

Ήλιος και Μαστός: Αγκάλιασε τον ήλιο, ξέχνα τον καρκίνο.

Προσοχή μακριά από το κάψιμο.

Μην φοβάσαι να βγεις στον ήλιο!! 

Η έκθεση στον ήλιο έχει ευεργετικές ιδιότητες και αντικαρκινική δράση

Η υπερέκθεση όμως μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. 

Τρεις ώρες την ημέρα στον ήλιο, ακόμα και από την εφηβική ηλικία, μπορεί να μειώσουν έως 50% τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με νεότερες μελέτες.

Η συστηματική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου μπορεί να ασκεί ισχυρή αντικαρκινική δράση, διεγείροντας την παραγωγή βιταμίνης D στο δέρμα.

Έρευνες στο εργαστήριο έχουν δείξει πως τα κύτταρα του μαστού έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν την βιταμίνη D σε μια ορμόνη, η οποία διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Προσοχή η φαρμακευτική πρόσληψη βιταμίνης D δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, η ηλιακή ακτινοβολία είναι που κάνει τη διαφορά. 

Υπάρχει ένας τρόπος να καταλάβουμε πότε πρέπει να σταματάμε την έκθεσή μας στον ήλιο και αυτός είναι να παρατηρούμε το σώμα μας. Το σώμα μας συνήθως μας μιλάει και πρέπει να μάθουμε να το ακούμε. Αν η ηλιακή ακτινοβολία πρόκειται να μας βλάψει, το σώμα μας θα αισθάνεται άβολα. Αυτό θα πρέπει να μας κάνει να τραβήξουμε το σώμα μας από το ηλιακό φως, προτού αυτό μας βλάψει.

Η έκθεση μας πρέπει να γίνεται τις ώρες που δεν «καίει» ο ήλιος, πριν τις 11:00 το πρωί ή μετά τις 16:00 το απόγευμα. Όμως, αυτά είναι σχετικά και η έκθεσή μας εξαρτάται από το χρώμα του δέρματός μας (οι άνθρωποι με σκούρο δέρμα πρέπει να κάθονται περισσότερο χρόνο στον ήλιο από τους ανοιχτόχρωμους) και από το γεωγραφικό πλάτος που βρισκόμαστε.

….. και καλό καλοκαίρι ….

PR Αικατερίνη Βακάλη 

Ειδικός Ακτινολόγος Μαστού 

Συνεργάτιδα Ιατρός στην Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός 

arrow-icon

Δωρεάν εξετάσεις παρέχει ο όμιλος Euromedica στο Πυροσβεστικό Σώμα

Κολικός νεφρού: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

arrow-icon