Ειδικές Μονάδες 2017-05-03T08:48:34+00:00

Ειδικές Μονάδες

H Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας παρέχει ολοκληρωμένες δυνατότητες παρακολούθησης και φροντίδας για ασθενείς που χρήζουν ολιγόωρης παραμονής στην Κλινική. Τέτοια περιστατικά είναι συνήθως ουρολογικά, ορθοπεδικά και μικροεπεμβάσεις.
Η Καρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Κλινικής αποτελείται από 12 κλίνες και είναι άρτια εξοπλισμένη και στελεχωμένη με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προσφέροντας υποστήριξη υψηλού επιπέδου στους ασθενείς. Παρέχει νοσηλεία και παρακολούθηση στους ασθενείς για όσο χρειαστεί έως την οριστική τους αποκατάσταση.
Η Πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αποτελείται από 6 κλίνες και βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καλύπτοντας τις ανάγκες συνεχούς παρακολούθησης, φροντίδας και θεραπείας ασθενών του χειρουργικού και παθολογικού τομέα.

Εξοπλισμός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

  • Αναλυτές Αερίων
  • Συστήματα Αιμοκάθαρσης-Τεχνητός Νεφρός
  • Βηματοδότες
  • Monitors συνεχούς παρακολούθησης ασθενών
  • Κεντρικό Monitoring
  • Φορητοί Ηλεκτροκαρδιογράφοι
  • Απινιδωτές
  • Αναπνευστήρες
  • Συσκευές μη επεμβατικής υποστήριξης της Αναπνευστικής Λειτουργίας
  • Σύστημα υποστήριξης Καρδιακής Ανεπάρκειας
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, χωρισμένη σε δύο υπερσύγχρονες Μονάδες και ανεπτυγμένη σε 30 μηχανήματα , παρέχει θεραπείες αιμοκάθαρσης και αιμοδιάλυσης με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Τα μηχανήματα και τα φίλτρα αιμοκάθαρσης είναι όλα τύπου FRESENIUS 5008 S που θεωρούνται τα καλύτερα από απόψεως αντοχής , ορθής λειτουργικότητας , ευκολίας χρήσης από το Νοσηλευτικό προσωπικό και απόδοσης υψηλού επιπέδου αιμοκάθαρσης.

Η μονάδα είναι στελεχωμένη από διακεκριμένους ιατρούς νεφρολόγους και ειδικευμένους νοσηλευτές με δυνατότητα άμεσης υποστήριξης των ασθενών από καρδιολόγους αλλά και από άλλες ιατρικές ειδικότητες.

Με στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλών προδιαγραφών μέσα από μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση, οι άνθρωποι της Κλινικής φροντίζουν να είναι πάντοτε κοντά στους ασθενείς, εξασφαλίζοντας ένα φιλόξενο και άνετο περιβάλλον, με διάθεση να συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που εμπιστεύονται καθημερινά την Κλινική μας.

Οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των θεραπειών που παρέχονται.

Η Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας αντιμετωπίζει περιστατικά λιθιάσεων του ουροποιητικού συστήματος με τον πλέον αποτελεσματικό, άμεσο αλλά και ανώδυνο τρόπο.

Οι ιατροί ουρολόγοι καθώς και το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας, έχοντας στη διάθεση τους υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, προσφέρουν διάγνωση αλλά και θεραπεία χωρίς εγχείρηση, χωρίς νάρκωση στον ασθενή μέσα σε λίγο μόνο χρόνο.

Ο Εξωσωματικός Λιθοτρίπτης της Κλινικής, STORZ MODULITH SLX F2, πραγματοποιεί θραύση των λίθων χωρίς χειρουργική επέμβαση με τη χρήση ωστικών κυμάτων. Ο χειριστής, με επίβλεψη εξειδικευμένου ιατρού ουρολόγου, εστιάζει τα κρουστικά κύματα στα αντίστοιχα σημεία των λίθων, ενώ ο ασθενής είναι ξαπλωμένος καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας υπό αναλγησία. Η αποβολή των λίθων πραγματοποιείται ακολούθως με τη ροή των ούρων. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου εξαρτάται από το μέγεθος και την χημική σύσταση των λίθων σε συνδυασμό με την ανατομία των νεφρών του ασθενούς.

Η Μονάδα Ενδοπεριτοναικής Καρκινωμάτωσης πλαισιωμένη από μια έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα ιατρών , εξειδικευμένου προσωπικού χειρουργείων καθώς επίσης και τελευταίας τεχνολογίας ιατρικό εξοπλισμό, προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσα από εξειδικευμένες ιατρικές τεχνικές, εκπαίδευση και έρευνα.

Η περιτοναϊκή καρκινωμάτωση αντιπροσωπεύει ένα προχωρημένο εξελικτικό στάδιο διαφόρων όγκων που αναπτύσσονται σε διάφορα ενδοκοιλιακά όργανα, όπως το έντερο, οι ωοθήκες, η σκωληκοειδής απόφυση, το στομάχι, το πάγκρεας και το συκώτι.

Η αντιμετώπιση της περιτοναϊκής καρκινωμάτωσης τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά.

Από την αντίληψη των αρχών της δεκαετίας του 2000 ότι η θεραπεία στηρίζεται σε παρηγορητικούς μόνο χειρισμούς, έχει μετατοπισθεί στην επιθετική πολυπαραγοντική προσέγγιση στην οποία μετέχουν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Η προσέγγιση αυτή απέδωσε καρπούς αφού σε αρκετές περιπτώσεις και σε ιδιαίτερους ιστολογικούς τύπους καρκίνου, έχει προσφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα επιβίωσης. Θεωρούμε ότι η εφαρμογή της μεθόδου, σε αυστηρά επιλεγμένους ασθενείς, μπορεί να προσφέρει σημαντική επιβίωση με αποδεκτή νοσηρότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Μονάδα Ενδοπεριτοναικής Καρκινωμάτωσης, κάντε κλικ ΕΔΩ